Onze 1e Roparun!

2022 was het jaar dat Doit2Gether voor de 1e keer meedeed aan de Roparun.

Voor het eerst heeft de Roparun organisatie de startlocatie verplaatst naar Vliegveld Twenthe. Dit in verband met mogelijke COVID-19 maatregelen die mogelijk van toepassing konden zijn in Frankrijk, Belgie of Duitsland. Als team hebben wij gekozen voor de zuidelijke route. Vanaf de startlocatie via Winterswijk, Doetinchem, Arnhem, Nijmegen, Venray, Sevenum, Deurne, Eindhoven, Waalwijk, Breda, Roosendaal en vanaf Ossendrecht min of meer de vertrouwde route richting Rotterdam.

De zuidelijke route

Enkele leden hebben eerder meegedaan aan de Roparun, vanaf Parijs of Hamburg. Maar wat een mooie zuidelijke route heeft de Roparun organisatie uitgezet. En wat een leuke en feestelijke doorkomsten door de Nederlandse steden en dorpen. Dit was echt uniek en wij hopen dat deze route gehandhaafd blijft.

Maar wat een editie was dit zeg! Zon, regenbuien en (harde) wind. Alle weertypen zijn voorbij gekomen, behalve de winterse. Door deze weersomstandigheden was het een pittige Roparun, maar dat mocht de sfeer niet verpesten. Want wat is nou 48 uur “afzien” voor een gezond iemand ten opzicht van een kankerpatient die dagelijks met zijn/haar ziekte moet leven.

Zaterdag 18 juni zijn we met de meeste teamleden samengekomen tijdens een BBQ om het Roparun jaar af te sluiten.

Ben je geintresseerd in verhalen van teamleden? Lees dan de beleving van onze lopers Arie, Koen en masseur Miranda.

Als afsluiting nog een dankwoord aan onze sponsors, donateurs en ondernemers die materiaal of hun locatie beschikbaar hebben gesteld. Dankzij hun hebben wij een succesvolle en zorgloze Roparun beleeft. Ondanks de aanloopkosten en de investeringen die we moesten doen, hebben wij een bedrag van € 10.000,00 € 10.500,00 kunnen doneren aan de Roparun.

Wil je meer van onze foto’s zien? Klik hier!

Sponsor tennistoernooi Pharo

Op 15 mei 2022 vond het tennistoernooi plaats dat georganiseerd is door een van onze teamleden in samenwerking met T.V. Pharo. Het toernooi werd geopend met een partij die gespeeld werd over 3-games. En deze werd gespeeld tussen beide organisatoren, een lid van Roparunteam Together For You en de voorzitter van onze stichting. Zo zie je maar. Er is geen concurrentie tussen Roparunteams, ook daar werkt men samen.

Het was een compleet verzorgde dag. Men werd ontvangen met een bakje koffie en rond het middaguur werd men voorzien van een uitstekende lunch. De opzet van het toernooi was dat men 3 dubbels speelde (2 mix + 1 dubbel) met een partijduur van 45 min. Na afloop van het toernooi werden er nog enkele prijzen verloot. Het was een succesvolle dag met een mooie opbrengst die ten goede komt aan de Roparun.

2e training

Zaterdag 16 april vond onze 2e training plaats. Helaas konden niet iedereen aanwezig zijn ivm met verplichting of een lang weekend weg.
Ondanks dat, was het een zeer succesvolle training. Lopers en fietsers zijn fit, dus we hoeven ons geen zorgen te maken over de gemiddelde snelheid die we moeten lopen tijdens de Roparun.

In de ochtend was het nog een beetje frisjes. Gelukkig hielden de jassen, die gesponsord zijn door Twyzer, ons warm. Naarmate de de klok de middag naderde werd het aangenaam warmer. We hebben in estafette vorm ongeveer zo’n 40 kilometer afgelegd. De training werd afgesloten met een goedverzorgde lunch, waarna iedereen huiswaarts keerde.

Sinterklaas actie en collecte groot succes

Sinterklaas actie

Tijdens het Sinterklaas weekend (3, 4 en 5 december 2021) kon men ons boeken om langs te komen als Sint en Piet. Wat een succes was deze actie. De bezochte gezinnen waren erg blij met ons bezoek. Maar niet alleen de gezinnen vonden het een leuke actie, ook Sint en zijn Pieten vonden het een geslaagde actie. Maar er werd niet alleen een bezoek gebracht aan gezinnen, ook voetbalverening D.C.V. uit Krimpen a/d IJssel mocht rekenen op een bezoekje.

Collecte 11 december

Op deze dag stonden we te collecteren op wel zelfs 2 locaties. We bedanken alle personen die een donatie hebben gedaan in de collectebus of via de QR-code.

We zijn een Stichting

Sinds 13 augustus 2021 zijn wij een stichting geworden, Stichting Doit2Gether. De voorbereiding hier voor was lang. Maar dankzij de hulp van notaris Wilbert Louwers van Notariskantoor Bijdrop uit Barendrecht zijn de statuten in overleg bepaald en opgesteld. Ook heeft het Notariskantoor er voor gezorgd dat we staan ingeschreven bij de KvK. We zijn niet zomaar een Stichting, maar we worden ook een ANBI. Dit biedt voor diegenen die een (financiele) bijdrage leveren aan ons een beroep kunnen doen op een aftrek bij de belastingdienst.

Wie zitten er in het bestuur van onze stichting?
Voorzitter: Dhr. A. Bergwerff
Secretaris: Mevr. M. van Rooijen
Penningmeester: Mevr. A.C. de Jong
Aspirant bestuursleden: Mevr. C. Roomer, Dhr. J. Voets, Dhr. D. Rijsdijk

Meer info lezen over ons en de stichting? Kijk hier

Sponsorloop 1e pinkersterdag groot succes

Dit jaar geen Roparun zoals traditiegetrouw tijdens het Pinksterweekend gehouden werd maar Doit2Gether had als alternatief een leuke sponsoractie verzonnen.

1e Pinkersterdag hebben 4 lopers en 5 fietsers van ons team een marathon afstand afgelegd. En wel de route van #DeMooiste (Rotterdam Marathon). Gelukkig was dit een van de droge dagen tijdens het Pinksterweekend.

We zijn die ochtend rond 9:00 gestart op de Leuvehaven met lopen en fietsen conform COVID maatregelen. Het was fijn om elkaar na lange tijd weer in levende lijfe te zien en te spreken. Goed voor de saamhorigheid van het team. Rond 14:00 waren we er letterlijk en figuurlijk klaar mee. Ondanks de koele temperatuur en dat het droog is gebleven was het een pittige loop door de harde wind die er waaide.

Helaas hadden we met een pechgeval te maken die dag. Zo fiets je al jaren honderden kilometers tijdens de Roparunweekenden zonder pech en krijg je na een afstand van zo’n 20 kilometer te hebben afgelegd een lekke band. Let op, er was niet sprake van 1 gaatje, maar de hele band leek wel geperforeerd.

Deze dag was voor ons een enorm succes. Zowel in de opbrengst van de sponsors van deze loop alsmede het samen organiseren van een actie.

Bij deze willen we onze sponsors dan ook bedanken voor de hoge opbrengst van deze actie.

1ste Pinksterdag DoIt2Gether marathonloop

Om aan een startkapitaal te komen gaan een aantal lopers van Doit2Gether op 1ste Pinksterdag een marathon lopen. Omdat het geen georganiseerde marathon is gaan de fietsers van het team mee om de lopers onderweg te voorzien van eten en drinken. Onze lopers worden door de fietsers ook begeleid tijdens de route. De lopers hoeven dus niet in de gaten te houden hoe ze moeten lopen.

Waarom 1ste Pinksterdag? De Roparun wordt altijd tijdens het pinksterweekend gelopen maar gaat dit jaar niet door. Voor ons een mooie gelegenheid om tijdens dit weekend een mooie actie op touw te zetten voor het prachtige doel van de Roparun.

Sponsors gezocht!

Ons doel is om een startkapitaal bijeen te krijgen om een team op te zetten. Zodoende kunnen wij het inschrijfgeld betalen om van start te kunnen gaan in 2022.

Alle kleine beetjes helpen. Als je 100 euro of meer doneert, krijg je van ons team een mooie medaille als dank. 

Sponsors gezocht

De leden van ons team zijn allemaal bekend met de Roparun. Ieder van ons heeft al een achtergrond binnen een ander Roparun team.

Samen hebben wij besloten een nieuw team te starten. Hier komt veel bij kijken en hier zijn sponsors voor nodig. Kijk hier naar onze huidige sponsors en wie er lid zijn van de club van 100.

error: Content is beveiligd !!