Benefietdiner bij De Ooievaar was een groot succes!

Al een aantal maanden is team Doit2Gether druk bezig met het opzetten en organiseren van allerlei activiteiten, om hiermee geld in te zamelen voor de Roparun. Het leek ons leuk om dit jaar ook een benefietdiner te organiseren en al snel waren we het eens dat Café de Ooievaar de perfecte plek is hiervoor. Café de Ooievaar is gevestigd in historisch Delfshaven en kenmerkt zich door het sfeervolle karakter, die je meteen voelt bij binnenkomst. 

De eigenaren, Peter en Mary, vonden het een goed idee en wilden graag meewerken. Niet veel later werd de datum voor het diner afgestemd: dinsdag 2 mei. Het werd een drie gangen diner met drie keuzes bij het voor- en hoofdgerecht en twee keuzes bij het dessert. 

Op de dag zelf waren een aantal leden van het team al wat eerder aanwezig om te helpen met het voorbereiden van de tafels. Om 17:30 stonden we klaar om de gasten te ontvangen en niet veel later kwamen de eerste gasten al met veel enthousiasme binnen. Nog geen uur later zat de zaak vol en waren de gasten druk aan het kletsen met elkaar onder het genot van heerlijke versnaperingen. De bediening werd door ons gedaan, tussen het kletsen met de gasten door ;). Gelukkig zijn alle gerechten en drankjes in zijn geheel en correct aangekomen bij de tafels! We kregen veel complimenten over de gezellige sfeer van het café en het lekkere eten. 

In eerste instantie hadden we met Peter en Mary een klein bedrag afgestemd voor de gerechten. Echter kwam Peter in het midden van het diner vanuit de keuken naar boven, om te vertellen dat het gehele bedrag ten goede zou komen van de Roparun! Wat een verrassing en wat een mooi gebaar! Het eten werd dus belangeloos(!) geregeld door de eigenaren van dit top café. Het was een groot succes en we hebben hiermee een flink bedrag opgehaald!

We willen graag alle aanwezigen en Peter en Mary bedanken! Naast het mooie bedrag (785 euro) wat we hebben opgehaald, hebben we ook een fantastische avond gehad! We zijn trots op dit mooie resultaat.

Quizzen voor het goede doel (sfeerverslag)

Op zaterdag 18 maart 2023 organiseerden wij in samenwerking met ‘Dichtbij het Hart‘ een pubquiz om geld in te zamelen voor het goede doel. Verdeeld over 4 teams namen 22 spelers zitting in de strijd om de winst.

Quizzmaster en gastheer Mike had een prachtige quiz samengesteld met veel vragen over de Roparun en over thuisstad Rotterdam om de kennis van de teams te testen. Van muziekfragmenten, schattingsvragen over het aantal deelnemers, tot geschiedenisvragen over de metrostations van de havenstad.

Onder het genot van een gezond hapje en een drankje zat de sfeer er goed in bij de teams. De onderlinge rivaliteit was, met een knipoog, hoog! Tot het laatste moment bleef het spannend welk team zou gaan winnen.

Ook de overheerlijke bruine, gefrituurde fruitschaal mocht niet uitblijven natuurlijk. Na de laatste ronde werd het tijd voor de puntentelling. De winnaars werden beloond met een zak overheerlijke chocolaatjes en de Roparun mascotte.

In totaal heeft deze mooie avond €350,- opgebracht. Aan het einde werd nog een verjaardagslied ingezet voor onze voorzitter die deze dag jarig was. Leuk was ook dat Jaap Baay, een oude bekende van enkele teamleden, een bezoek bracht aan de Pubquiz.

We willen alle deelnemers en de eigenaren van ‘Dichtbij het hart‘ bedanken!

Pubquiz 18 maart 2023

Pubquiz tbv Stichting Roparun. Quizzen voor het goede doel.

Mogelijk gemaakt door Dichtbij het Hart. Deelname €15,- pp incl 1e drankje en (gezonde) snacks. Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 personen. Bij de inschrijving kan je het aantal deelnemers en je teamnaam opgeven.

De inschrijving sluit op 11 maart. Na inschrijving ontvang je van ons zo snel mogelijk bericht en betaal informatie. De inschrijving is pas definitief als deze betaald is.

Schrijf je snel in via deze link: https://pubquiz.doit2gether.nl

VOL=VOL. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst (en betaling) afgehandeld.

Onze 1e Roparun!

2022 was het jaar dat Doit2Gether voor de 1e keer meedeed aan de Roparun.

Voor het eerst heeft de Roparun organisatie de startlocatie verplaatst naar Vliegveld Twenthe. Dit in verband met mogelijke COVID-19 maatregelen die mogelijk van toepassing konden zijn in Frankrijk, Belgie of Duitsland. Als team hebben wij gekozen voor de zuidelijke route. Vanaf de startlocatie via Winterswijk, Doetinchem, Arnhem, Nijmegen, Venray, Sevenum, Deurne, Eindhoven, Waalwijk, Breda, Roosendaal en vanaf Ossendrecht min of meer de vertrouwde route richting Rotterdam.

De zuidelijke route

Enkele leden hebben eerder meegedaan aan de Roparun, vanaf Parijs of Hamburg. Maar wat een mooie zuidelijke route heeft de Roparun organisatie uitgezet. En wat een leuke en feestelijke doorkomsten door de Nederlandse steden en dorpen. Dit was echt uniek en wij hopen dat deze route gehandhaafd blijft.

Maar wat een editie was dit zeg! Zon, regenbuien en (harde) wind. Alle weertypen zijn voorbij gekomen, behalve de winterse. Door deze weersomstandigheden was het een pittige Roparun, maar dat mocht de sfeer niet verpesten. Want wat is nou 48 uur “afzien” voor een gezond iemand ten opzicht van een kankerpatient die dagelijks met zijn/haar ziekte moet leven.

Zaterdag 18 juni zijn we met de meeste teamleden samengekomen tijdens een BBQ om het Roparun jaar af te sluiten.

Ben je geintresseerd in verhalen van teamleden? Lees dan de beleving van onze lopers Arie, Koen en masseur Miranda.

Als afsluiting nog een dankwoord aan onze sponsors, donateurs en ondernemers die materiaal of hun locatie beschikbaar hebben gesteld. Dankzij hun hebben wij een succesvolle en zorgloze Roparun beleeft. Ondanks de aanloopkosten en de investeringen die we moesten doen, hebben wij een bedrag van € 10.000,00 € 10.500,00 kunnen doneren aan de Roparun.

Wil je meer van onze foto’s zien? Klik hier!

Sponsor tennistoernooi Pharo

Op 15 mei 2022 vond het tennistoernooi plaats dat georganiseerd is door een van onze teamleden in samenwerking met T.V. Pharo. Het toernooi werd geopend met een partij die gespeeld werd over 3-games. En deze werd gespeeld tussen beide organisatoren, een lid van Roparunteam Together For You en de voorzitter van onze stichting. Zo zie je maar. Er is geen concurrentie tussen Roparunteams, ook daar werkt men samen.

Het was een compleet verzorgde dag. Men werd ontvangen met een bakje koffie en rond het middaguur werd men voorzien van een uitstekende lunch. De opzet van het toernooi was dat men 3 dubbels speelde (2 mix + 1 dubbel) met een partijduur van 45 min. Na afloop van het toernooi werden er nog enkele prijzen verloot. Het was een succesvolle dag met een mooie opbrengst die ten goede komt aan de Roparun.

2e training

Zaterdag 16 april vond onze 2e training plaats. Helaas konden niet iedereen aanwezig zijn ivm met verplichting of een lang weekend weg.
Ondanks dat, was het een zeer succesvolle training. Lopers en fietsers zijn fit, dus we hoeven ons geen zorgen te maken over de gemiddelde snelheid die we moeten lopen tijdens de Roparun.

In de ochtend was het nog een beetje frisjes. Gelukkig hielden de jassen, die gesponsord zijn door Twyzer, ons warm. Naarmate de de klok de middag naderde werd het aangenaam warmer. We hebben in estafette vorm ongeveer zo’n 40 kilometer afgelegd. De training werd afgesloten met een goedverzorgde lunch, waarna iedereen huiswaarts keerde.

Sinterklaas actie en collecte groot succes

Sinterklaas actie

Tijdens het Sinterklaas weekend (3, 4 en 5 december 2021) kon men ons boeken om langs te komen als Sint en Piet. Wat een succes was deze actie. De bezochte gezinnen waren erg blij met ons bezoek. Maar niet alleen de gezinnen vonden het een leuke actie, ook Sint en zijn Pieten vonden het een geslaagde actie. Maar er werd niet alleen een bezoek gebracht aan gezinnen, ook voetbalverening D.C.V. uit Krimpen a/d IJssel mocht rekenen op een bezoekje.

Collecte 11 december

Op deze dag stonden we te collecteren op wel zelfs 2 locaties. We bedanken alle personen die een donatie hebben gedaan in de collectebus of via de QR-code.

error: Content is beveiligd !!